Onze founder: Thijs Evers.
“Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door menselijk gedrag. Ik kan er enorm van genieten als mensen een enorme ontwikkelingsstap zetten waardoor ze niet alleen beter in hun vel zitten, maar ook nog eens beter functioneren en presteren in hun werk.” De afgelopen jaren is mijn droom gerealiseerd om een samenwerkingsverband te initiëren met zelfstandig werkende professionals die opdrachtgevers “belachelijk” goed willen helpen. Niet omdat een opdrachtgever dit van ons verwacht, maar omdat wij dit zelf zo willen. Zo is Steyn&Allberg in 2014 ontstaan. Meer over mij.
Over ons de huidige eigenaren: Patrick Mekke en Virgil van Dijk – van Beeck Calkoen.
Per 31 december 2022 heeft Thijs het stokje volledig (als aandeelhouder en bestuurder) overgedragen en wordt deze droom inmiddels voortgezet door Patrick en Virgil, de eigenaren van S&A. Patrick is sinds 2020 als DGA verantwoordelijk voor de operatie en Virgil is sinds 2023 als DGA verantwoordelijk voor de ontwikkeling én doorontwikkeling van onze programma’s. Wij werken elke dag vol passie en enthousiasme aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Zijn we ooit klaar met ontwikkelen? Zeker niet! Wij doen dit en kunnen dit uiteraard niet alleen. Samen met onze inmiddels 37 ervaren trainers, coaches, trainingsacteurs én sprekers helpen we je organisatie, team of medewerker(s) met het zo goed mogelijk laten renderen van je organisatie. Dit doen we door inzet van onze hoogwaardige, gedragsgerichte ontwikkelprogramma’s en opleidingen.
Onze naam:
Wij krijgen vaak de vraag: “Wie zijn Steyn&Allberg nu eigenlijk? Om maar meteen met de deur in huis te vallen, die bestaan helemaal niet. Nou ja… ze hebben eigenlijk wel bestaan, maar dan in een Zweedse Krimiserie. Daar zag Thijs ooit in de aftiteling het duo ‘Steyn&Allberg’ staan. Je raadt het al, de naam van onze organisatie was geboren. Geen diepere lagen, geen tranentrekkend verhaal, maar gewoon een naam die staat als een huis. Ingewikkelder wordt het echt niet.
Over onze reis: van trainingsbureau, naar een organisatie die gespecialiseerd is in de talentontwikkeling van mensen en organisaties.
“Wij zijn geen trainingsbureau”
Ook wij zijn ooit begonnen met het trainen van modules. Je kent het wel, de powerpoint die braaf wordt opgelezen door een enthousiaste trainer. Een lekkere lunch en een fijn dagje uit voor de deelnemers. Het vinkje is weer gezet en volgend jaar kiezen we weer een andere training uit. De vraag die hier belangrijk is, is wie is er nu eigenlijk echt geholpen bij deze aanpak?
De tijd van het volgen van een slechts een training is wat ons betreft echt voorbij. Stérker nog, het heeft niet zoveel zin. Elke deelnemer heeft zijn of haar eigen leerstijl en tempo. Je kunt daar dan wat ons betreft ook niet zomaar generieke trainingen voor gebruiken. Leren gaat daarnaast ook niet altijd vanzelf. Van “onbewust onbekwaam, naar “onbewust bekwaam” betekent dat je dagelijks bezig moet zijn met jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Dit betekent dat wij altijd maatwerk leveren, immers geen organisatie of persoon is hetzelfde.
Is maatwerk dan ook meteen duurder? Nee, maar wel duurzamer.
Onze partners:
Sinds 2019 werken wij op het gebied van het ontdekken en borgen van talent samen én maken wij gebruik van de expertise van MyTalentBoard http://mytalentboard.eu Een organisatie die hoogwaardige assessments levert in combinatie met een online leerplatform gevestigd op de http://humancampus.nl in Helmond. MytalentBoard is sinds 2022 onderdeel van Driessengroep, waar werkgeluk centraal staat. http://driessengroep.nl
Onze cultuur:
“No nonsense” zo kun je ons het beste omschrijven. Wat we ook vaak horen: “Ik kan hier gewoon mezelf zijn.” Laat dat nou precies de kern van onze organisatie omschrijven. Een organisatie met uitsluitend professionals die het klappen van de zweep inmiddels kennen, maar die altijd hun eigen identiteit behouden.
Onze stip op de horizon:
Wij trainen en coachen niet om het trainen, dus nooit zonder doel. Wat is het doel dan wel? Mensen en organisaties duurzaam ontwikkelen. Gedragsgerichte, interactieve programma’s waarbij deelnemers worden geactiveerd om zelf aan de slag te gaan met de theorie. Geen lange sessies aan tafels, waar deelnemers na de lunch eigenlijk al zijn afgehaakt, maar gewoon zelf gaan doen. Dat is wat wij noemen het “nieuwe leren” en het “nieuwe trainen.” Op deze wijze zijn deelnemers in staat om het geleerde direct in de praktijk te brengen en belangrijker nog, het blijft hangen, waardoor de gedragsverandering een feit is. Hiervoor gebruiken wij de Boost methode. Onze eigen organisatie ontwikkelt en groeit inmiddels stevig door. Ons doel is niet om de allergrootste te worden, maar wel de allerbeste van Nederland en omstreken, maar eigenlijk zijn we dat natuurlijk al!