AUTONOMIE EN TALENTBOARD

HOE LEER JE AUTONOMIE AAN?

Ik ben als baby geadopteerd, na vele jaren van het niet willen zoeken van mijn biologische familie heb ik vorig jaar het besluit genomen wel op zoek te gaan. Op zoek naar mijn drijfveren en autonomie.
Het niet weten wat mijn achtergrond is en waar een deel van mijn gedragingen zijn oorsprong hadden, zorgde ervoor dat ik niet een heel duidelijk zelfbeeld had.
Zonder mijn achtergrond info voelde ik wel heel veel maar kon het niet plaatsen.

Deze blog gaat verder in op de volgende onderwerpen.

  • hoe belangrijk is herkennen van je achtergrond?
  • wat levert het mij op om kennis te hebben over je achtergrond?
  • hoe herken je, je eigen talenten?

HOE BELANGRIJK IS HET HERKENNEN VAN JE DRIJFVEREN EN JE ACHTERGROND?

Het gezegde “Onbekend maakt onbemind” is vast wel bekend.
Deze zin raakt eigenlijk al de kern. Bijvoorbeeld, autonomie is voor mij een belangrijke drijfveer. Deze drijfveer kreeg pas ruimte toen ik ontdekte waar de oorsprong lag van deze karaktereigenschap. Ik had wel het gevoel vrij te willen zijn, maar kon het niet plaatsen. De oorsprong van dit gevoel was bij mij dus niet duidelijk, waardoor het niet volledig voelde als onderdeel van mijzelf. Nu herken ik de achtergrond en heeft die drijfveer de ruimte gekregen.

Door mijn adoptieachtergrond waren een groot deel van mijn karaktereigenschappen niet duidelijk en had ik geen weet van de oorsprong. Het voelde niet compleet om niet te weten waar die eigenschappen vandaan kwamen. Mijn zoektocht naar mijn geboortefamilie was dus ook een zoektocht naar mijzelf. Nadat ik mijn familie gevonden had, vonden er meerdere ontmoetingen plaats. Steeds meer herkende ik bij hun eigenschappen die ook in mij aanwezig zijn. Ik herkende bijvoorbeeld hoe autonoom ze zijn en hoe positief zij daardoor in het leven staan. Deze drang naar vrijheid herkende ik in mijzelf. Nu ik de oorsprong wist van deze eigenschap kreeg mijn drijfveer autonomie de juiste ruimte in mijzelf.

WAT LEVERT HET OP, OM KENNIS TE HEBBEN OVER JE DRIJFVEREN EN AUTONOMIE?

Het proces welke ik hierboven beschreven heb, heeft bijgedragen aan een enorme mooie verandering van mijn leven. Omdat mijn drijfveren duidelijk werden bij mijzelf, heb ik naar mezelf kunnen kijken met andere ogen. Naast de drijfveer autonoom willen zijn, kwamen ook de drijfveren ondernemend en authenticiteit sterk naar boven. Het was voor mij duidelijk, ik diende een stap in een andere richting te maken. Wat ik ook heb gedaan.
Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de techniek, heb ik de stap gemaakt naar het trainen en coachen van professionals. Dit doe ik vanuit mijn eigen drijfveren en ben een eigen onderneming gestart. Vanuit die onderneming kon ik mij aansluiten bij Steyn&Allberg, waar ik partner ben geworden.

Inzicht in je drijfveren brengt je dus het volgende:

  • Zelfstandigheid
  • Zelfvertrouwen
  • Positief zelfbeeld
  • Vrijheid van handelen
  • Inzicht in je persoonlijke ontwikkeling.

HOE HERKEN JE JE EIGEN TALENTEN EN AUTONOMIE?

Het inzicht hebben in wat ik doe en wie ik ben heeft mij dus veel gebracht.
Voor mij was een zoektocht naar familie, dat wat mij informatie bracht. Voor diegenen die ook graag zijn drijfveren wil ontdekken kan ik zo’n zoektocht aanraden, toch is er een makkelijkere manier. Bij Steyn&Allberg hebben wij een scan: Mytalentboard. Mytalentboard is een online module die niet alleen inzicht geeft in jouw drijfveren maar ook waar je talenten en je groeimogelijkheden zitten.

360 GRADEN FEEDBACK

Met deze informatie krijg jij grip op je eigen mogelijkheden en je persoonlijke ontwikkeling. Doordat in de module ook de mogelijkheid is opgenomen om 360 graden feedback te vragen wordt jouw ontwikkeling zichtbaar en meetbaar en kan je hier jezelf ontwikkelen.

Vraag je jezelf nu af of dat wat voor mij heeft gewerkt ook voor jou zo werkt?
Denk je: ik weet al wie ik ben?
Ken jij al jouw talenten al?

Mooi dat jij al weet wie je bent of wat jouw talenten zijn.
Graag nodig ik jou uit om nu even pen en papier te pakken en jouw eigenschappen op te schrijven. Als je dat hebt gedaan schrijf dan bij elke eigenschap eens op hoe jij denkt dat die eigenschap jou helpt bij wat je nu als professional doet.

Dit is best lastig he. Waarschijnlijk blijf je vaag en kom je niet echt to-the-point.
Ons talentboard helpt je ook hiermee. Naast dat het talentboard jouw inzichten geeft kan ik jou helpen met het op de juiste wijze inzetten van die talenten.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? EN WIL JE MEER WETEN OVER AUTONOMIE EN DE BOOST AANPAK?

Wil jij ook weten wat jouw (verborgen)talenten zijn of welke drijfveren jij bezit? Ik kom je graag alle in’s en out’s vertellen. Maak een afspraak om alle functionaliteiten van Mytalentboard te ontdekken. Op zoek naar je autonomie en/of op zoek naar je drijfveren? We willen je daarbij belachelijke goed helpen. Dus wees proactief en neem contact met ons op we verzorgen graag een gratis demo over het Mytalentboard voor u!

ONTWIKKEL

JEZELF

IK WIL GRAAG DE WHITEPAPER ONTVANGEN.

Download white paper ‘Datagedreven besluitvorming’

wij ontwikkelen groei samen met jou

Steyn&Allberg maakt gebruik van cookies

Welkom! Leuk dat je interesse hebt in onze diensten. Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kun je meer lezen over onze cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren en doorgaan’ te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies zoals omschreven in ons cookiebeleid.