Waarom lukt mijn verkoopgesprek niet?

Waarom lukt mijn Verkoopgesprek niet?

Al heel veel jaren geef ik verkooptraining. Ik kom bij veel bedrijven waar de verkoop tegenvalt. Logisch want als het top gaat, waarom zou ik dan training geven, denk je waarschijnlijk. Niet waar. Er zijn ook bedrijven die uitmuntende verkoopresultaten boeken. Deze bedrijven willen tóch dat ik medewerkers train. Soms om scherp te blijven, soms om nog beter te worden en soms omdat mensen zich graag ontwikkelen. 

In dit artikel beperk ik mij tot de bedrijven waar het beter kan gaan met de verkoop.

Soms zijn dat zelfstandigen met weinig of geen personeel, soms zijn dat MKB bedrijven en soms zijn het bedrijven met een aparte salesafdeling.

Bij dat laatste denk je dan dat de verkopers beter gekwalificeerd zijn dan bij de eerste 2.

Dat is waar.

Sales drijfveren tekort?

Echter ontbreekt het hier vaker aan discipline en de juiste drijfveren.

Ik houd mij niet bezig met media, of sociale media. Niet mijn metier. Daarvoor zijn er andere trainers binnen Steyn&Allberg.

Waar ik mij liever op richt zijn de mensen, face to face, gesprekstechnieken, verkoopmethodieken en salesstrategie.

Salesteam met onvoldoende resultaat?

Veel gehoorde redenen om met mij contact op te nemen is: mijn salesteam haalt onvoldoende resultaat. We hebben veel leads, maar weinig daadwerkelijke verkoop. We hebben een topproduct maar krijgen het niet goed weggezet in de markt. We maken veel offertes, echter we hebben weinig resultaat. We hebben onvoldoende leads. Ik wil dat klanten vaker terugkomen. Ik wil meer omzet per lead.

En ga zo maar door.

 

Is een Verkoopgesprek leuk?

Het verkoopgesprek is vaak lijdend. Ik hoor je denken: verkoopgesprek leuk, maar ik kom niet eens binnen om te beginnen.

Toch ligt dat aan het verkoopgesprek. Al heb je maar 1 klant. Zorg dat je klant er voor jou 5 binnenhaalt. Die 5 halen er 20 binnen. En ga zo maar door. Kan dat? Zeker. Multilevel marketing? No way.

Hoe dan wel?

Daag mij uit. Bel, mail voor een afspraak.

Terug naar het begin. Waarom lukt mijn verkoopgesprek niet?

Van alle mensen die ik training heb gegeven kan ik zeggen dat het beter gaat als ze uitsluitend bezig zijn met het helpen van de klant. Soft? Zeker niet.

Wat is de juiste salesvraag?

Praten en innemendheid zijn goede eigenschappen voor een verkoper, of noem het accountmanager. Maar dat is een simpele basis. Volgens mij verkoopt een niet pratende verkoper het meest. Stel 1 vraag en je krijgt honderd antwoorden. Welke vraag je stelt, is aan jou. Als het maar een vraag is die de klant aan het denken zet. Het antwoord geeft jou alle inzicht in het bedrijf/klant en exact het antwoord waar jij  kan helpen.

Waarom lukt mijn verkoop gesprek niet?

Waarom lukt mijn verkoopgesprek niet? Dat kan veel redenen hebben. De oplossing past niet in dit stukje. Wat wel in dit stukje past is dat ik je op weg kan helpen beter te worden in je gesprek. Wat zijn jouw valkuilen, hoe ga je om met bezwaren, hoe kun je iemand beïnvloeden, hoe sluit je goed af. Hoe maak je een offerte die scoort. Wanneer komt je klant terug?

Zullen we beginnen met een verkoopgesprek?

Als het mij niet lukt je te verleiden tot een training, weet je in ieder geval hoe je een verkoopgesprek niet moet voeren.

ONTWIKKEL

JEZELF

IK WIL GRAAG DE WHITEPAPER ONTVANGEN.

Download white paper ‘Datagedreven besluitvorming’

wij ontwikkelen groei samen met jou

Steyn&Allberg maakt gebruik van cookies

Welkom! Leuk dat je interesse hebt in onze diensten. Wij maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kun je meer lezen over onze cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren en doorgaan’ te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies zoals omschreven in ons cookiebeleid.